en bra helg

åkte tillbaka till falun i fredags för att bland annat tatuera mig, vårmysa, packa ner rummet och träffa familjen. allt detta har jag gjort och det har varit en mycket lyckad helg måste jag säga.
en fin tjej och två fina pojkar
en liten tjockis bebis på middag hos mormor och morfar. det bjöds på världens godaste lassange och cheescake
när vi kom hem sa ella att hon skulle klä ut sig till michael jackson och ha en spelning i norge. sagt och gjort, hon tog på sig de kläderna hon kunde hitta på mitt rum och med en flagga i handen var hon plötsligt i grannlandet
 
imorgon kommer anna och hämtar upp mig, för de närmaste dagarna ska jag spendera i uppsala med mina favorit tvillingar! :D

YES!

nu var det gjort, kontraktet till lägenheten är skrivet och jag får nycklarna om 1 månad och kan börja flytta in lite grejer då. woooo! 
 
OCH jag har fått en utökad tjänst på jobbet. mitt liv äger.
OCH jag har nog glömt säga att håkan biljetterna är bokade.
OCH snart får jag träffa mina pärlor igen 

lägenhet, check

idag är jag en lycklig tjej för idag har jag fått en lägenhet, jag tackade ja nästan precis när jag kom innanför dörren.

myshelg 2.0

jag älskar att vakna i falun ibland helt utan ljudet av bilar, ambulanser och tunnelbana. att mysäta världens mysigaste frukost hemma hos mamma (där det finns mer att äta än ägg och bacon), dricka te och filosifera.
höll på att försova mig till tåget (som ni redan vet) då jag vaknade av att sara ringde 5 gånger och jag fattade inte att hon försökte väcka mig så jag hann med tåget. 07:01 fattade jag att tunnelbanan gick hemifrån om 7 minuter och att jag skulle missa tåget om jag inte åkte med den. mamma hade nämligen sagt till mig dagen innan -"om du inte sitter på de där tåget imorgon så fan dig!" med lite kärlek i rösten också såklart, så jag tänkte att jag borde nog hinna med det. jag hann i vilket fall till tåget, träffade nästan hela lilla släkten på dopet för lillkusinen där vi myste de första 2 timmarna av falunvistelsen. 
efter det var de dags för en av mina underbara naps, att sova middag kan vara en av mina favorit sysslor. 
på kvällen premiärade vi grillen, kollade på fångarna på fortet och drack rosévin. mys! 
 
nu måste jag göra mig klar för tåget som ska ta mig tillbaka hem i några dagar. juste! jag ska på lägenhetsvisning idag och om det inte klättrar spindlar och kryper råttor på golvet kommer jag tacka ja till denna då den är typ perfekt. en 1a på 30 kvm i skärmabrink i södra stockholm med inflytt 1a juni = allt jag behöver. 

tågtankar

att försova sig kan ju vara en grej som förstör en hel dag, men jag gillar att leva lite farligt så jag slog av larmet imorse. vaknar av att sara ringer hundra gånger och går upp ur sängen 5 minuter innan tunnelbanan går, så det var en tröttjävel som åkte in till tcentralen efter en hårdnatts dans. i uppsala gick det på ca 1000 ungar som jag inte har kommit överrens med, dom springer runt och rycker i stolar och förstör min tågupplevelse.
 
jag måste förövrigt sluta fylleringa. jag tycker verkligen synd om alla som finns i min telefonbok på helgerna, för de flesta blir terrade av en brud som inte fattar att vissa faktiskt sover. och jag tänker alltid "men om jag ringer 7 gånger till så borde personen vakna", det är inte så ofta dom gör det så vaknar alltid dagen efter med en liten gnutta av skam i kroppen. det är inte så att jag ringer och ber om ursäkt heller, jag tänker att personen kanske inte har märkt att jag har ringt? ska nog börja lämna telefonen hemma för allas säkerhet.
 
måste trotts allt tacka annino för fina dagar i stockholm, många skratt och massa kärlek. puss!

bästa dagen på länge

ja, som ni säkert redan vet har jag fått en lp skiva signerad av håkan hellström idag och det var så jävla bäst! den står nu och smyckar ut mitt fönster här i bromma och det äger sönder allt. 

puss

bra start på veckan, klockan är knappt halv 9 och jag har redan varit ute och sprungit, handlat och betalat lite räkningar. lönen rullade in på kontot inatt så idag ska jag unna mig en suuuperfin vårjacka från pepe jeans. jag övertalar mig själv att jag förtjänar det om jag har jobbat hårt, och det gjorde jag i mars tihi. hade nog köpt den ändå men det är coolare att skryta.
 
i lördags hade vi en tävling på jobbet, den som sålde flest jackor fick ett litet pris. och let's face it, jag hade ju aldrig skrivit detta här om det inte råkade vara så att JAG VANN! så idag ska jag fixa naglarna med det asbra nagelkitet jag vann innan jobbet :))
 
nu ska jag gå och duscha, kan skryta lite mer senare om ni vill

fre fre fredag

det bästa med att alltid vara den som ställer upp och jobba extra är att man alltid kan räkna med att få ledig då man behöver. ringde chefen imorse och var asgullig och frågade om inte jag kunde få ledigt nästa torsdag, det är ju lättare att ta det face to face för då kan man lägga på ett smickrande leende och hundögon, men jag lyckades. svaret jag fick var "självklar sofie, du ställer ju alltid upp för mig. hoppas du får en fin ledig dag :)". ville vara ledig på torsdag för då kommer annino hit och myser sönder med mig och sambon. vi ska dricka öl på uteservering, luncha, mysa och sen på kvällen ska vi dansa, för då ska en från jobbet repa skivorna på kåken. blir nog kul, tror vi blir ett litet gäng från jöbbet. HAPPPPPPPY! 
 
det är inte många ensamma kvällar om känns så ensamma som fredagskvällar. det är ju nu man ska fira in helgen men jag går hem och surfar lite på nätet i brist på pengar och sällskap.

lägenhetsjageri

jag sitter fortfarande i min morgonrock efter springtur och dusch. tänkte att jag skulle ha en filosiferardag men det blev inte av nå, för jag måste hitta någonstans att bo från juni och det suger. 
suger 1: jag gillar att bo här
suger 2: jag vill inte flytta
suger 3: allt är asdyrt
suger 4: jag vill inte bo själv eftersom att jag uttråkar mig själv så fruktansvärt mycket
suger 5: kan inte skriva mysiga lappar till någon! 
 
men min fina morbror kanske hade en 2a till övers i bromma, sååååååå om någon känner sig sugen så finns jag available som roomie. har goda referenser att ge om det behövs ;) tror jag.. hehe

OBS!

idag var det 2 snubbar på jobbet som frågade om jag hade pojkvän och ville börja träffa mig, eftersom att jag var ca 20-25 år yngre än båda dessa killar så tänkte dom nog att lite lammkött inte skulle vara helt fel. men jag tackade nej, så nu får ni snabba på grabbar för snart är detta meatet of the market.
 
nu när jag skrev detta så tänkte jag också på att jag har varit singel i tusen år, vem försöker jag lura. ska leta på grabbarna imorgon också och se om dom kanske fortfarande är sugna.

sunday söndag domingo dimanche soontag

fick en fin överraskning idag när jag hoppade på tbanan, vem satt inte där om inte en av tjejerna jag bodde med i oslo och hennes kompis sulan. fick sällskap en bit så vi han prata massor om allt och ingenting. ibland saknar jag verkligen norge och brudarna och alla asgoda kaffisar jag gjorde. åkte i vilket fall till mörby för att hjälpa sannas kusin då det var dop åt deras dotter lily, det gick galant trotts alla underbart fina och säkert utsökta bakelser. det fanns: cupcakes, brownies med grädde, fina saker på pinne, hallon och cheesecake  kände mig nöjd när jag åkte därifrån utan att ha tagit något, bra jobbat sofie! 
 
har de senaste 2 nätterna sovit ca 8-10 timmar så inatt välkomnar jag en skönhetssömn, det behövs om jag ska ut och motionera imorgon. 
 
saker att se fram emot:
- min feta jävla lön
- lillkusinens dop den 20e
- falun den 26e
- vvvvvvvalborg i uppsala!
 
nu vill jag att mikkis ska komma hem så vi kan mysa

jävlar ja'

bra jävla vecka måste jag säga. har inte sett en, utan två av mina favoritkändisar. nour el-refai och anton ewald <3 <3 <3 <3 <3 anton kom in på jobbet idag så jag blev lite fnissig för han är så jedra snygg! 
 
igår jobbade jag till 21:10 och kom hem där det var kalasmysigt med chips, godis, gott sällskap och massa mys. alexander och chistian kom efter en stund så vi åkte och dansade lite. var lite för glad i vinet och ölen så jag var inte riktigt lika glamourös när jag vaknade som jag var på kvällen, men man lär väl jobba för det. lyckades också blanda ihop tider och skit så jag blev 1 timme sen, men som tur var så märkte ingen det *fnizz*. trotts rödsprängdaögon och en öloas runtom lyckades jag sälja mig igenom ett 6 timmars pass och här sitter jag nu och funderar på att dricka upp vinet jag inte lyckades dricka upp igår. ja varför inte, hä bli ju gammalt om det ska stå i kylen! 
 
fint folk

hellströms

blev en spontan utgång igår med mathias och henrik, två friska dalmasar. dom kom hit, vi drack vin, öl och sangria, kollade på fotboll tills vi åkte till hellströms för en stund. där fick jag äntligen massor med armband, som jag har väntat på den dagen.

ink

tatueringstid inbokad, den 26e april. här är en inspirations bild:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
haha näääärå, men tiden är bokat och något fint skare bli. kanske ska skriva killa fresh baby någonstans?

Killa Fresh Baby

jag kollade precis på carina bergs nya talkshow där robert aschberg var gäst. han berättade att det fanns en hemsida där man kan kolla upp vilket hiphopnamn man skulle få om man råkade vara just en hiphopare. mitt coola namn poppade upp och det stod:

Your new hip-hop name is:
"killa fresh baby"

så jävla fett! jag ska be alla kalla mig så på jobbet


20130401

efter dusch och frukost väntade jag på att solen skulle komma till balkongen, vilket den gjorde ca 12:15
där satte jag mig och läste harry potter och hemligheternas kammare, igen. glömmer alltid bort de delarna de tagit bort från filmerna så det är alltid lika mysigt att läsa om
det var liiiite kallt, men mysigt och soligt
medans jag satt och väntade på solen gjorde jag klart mitt påskägg som ligger och väntar på sin ägare, det är jätte stort och fint
 
och nu är det äntligen bestämt, jag ska börja på en "grundkurs i modern foxtrot" den 27e april med en kollega, hur kul ska inte det bli?

april

igår hade jag ett till kort pass på jobb, 12-16, och det var ett super skönt slut på 17 dagars jobb i rad.
när jag kom så gav jag mig ut och körde intervall träning med mig själv. gick 5 min, sprang 5 min osv i ca 40 minuter. kände mig rätt nöjd eftersom att jag hatar att springa, jag har inte disiplinet till att sprina långt men när man kör i intervaller sådär så går det bättre :) efter det blev det 20 min styrka och sen lite mellispellis och en lång och faktiskt varm dusch, jag blev förvånad när det faktiskt blev varmare än typ -10 som det har varit hela påsken.. 
 
och nu har jag precis kommit hem efter ytterligare intervallträning, men idag körde jag att jag sprang första låten, gick nästa osv eftersom att jag inte har någon bra klocka att hålla tiden på och inte orkar ta fram telefonen hela tiden ;) så nu är jag tränad och klar för idag efter styrkan. 
 
jag hoppas på sol på balkongen snart så jag kan gå ut och sitta där lite :) skit tråkigt inlägg jag vet, men ville bara skryta lite nu när jag varti lite duktig.

RSS 2.0