tvåtusennio

jag kände att jag också måste sammanfatta mitt år och gör därför som signe.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
massa saker. flyttade bland annat hemifrån för första gången
2. Höll du några av dina nyårslöften?
mitt nyårslöfte var att sluta röka. det höll i två veckor
3. Blev någon av dina vänner förälder i år?
nej. bara om pappa räknas
4. Dog någon som stod dig nära?
nej
5. Vilka länder besökte du?
tunisien
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha 2010?
ett riktigt bra, mysigt och underbart jobb i en skön stad med bra sommarväder!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
massa bra och dåliga.
8. Vad var din största framgång 2009?
kommer inte på någon
9. Största misstaget?
att jag "puttat" bort alla mina vänner
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
enda gången jag kommer ihåg var när jag hade feber och svettningar på studentbalen och var tvungen att gå hem.
11. Bästa köpet?
resan till tunisien. den mest behövliga resan någonsin.
12. Vad spenderade du mest pengar på?
cigg. helt klart
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
att komma bort från allting och lära känna alla på nytt.
14. Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2009?
ojoj. många. kan börja med pete dorethy - last of the english roses, miike snow - animal och håkan hellström - för en lång lång tid
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
ledsnare.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
umgåtts med alla jag älskar. har hängt upp mig för mycket på någonting som har tryckt ner mig alldeles för mycket och för länge-
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
säger som signe. deppat. och sen rökt
18. Hur tillbringade du julen?
var i sälen/stöten tillsammans med alla mina vänner.
19. Blev du kär i år?
nej. startade året med att vara kär
20. Hur många förhållanden?
ett från 2008, som fortsatte till maj 2009
21. Favoritprogram på tv?
höjdpunkten av alla tv program i år har helt klart varit paradise hotel utan tvekan.
22. Bästa boken du läste i år?
män som hatar kvinnor. det är nog den enda jag läst i år.
23. Största musikaliska upptäckten?
donno
24. Något du önskade dig och fick?
kokböcker
25. Något du önskade dig men inte fick?
computer
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
hade förfest hemma hos mig, sen åkte alla till krogen. men inte jag.
27. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
ja absolut. kan inte säga vad bara
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
öh? mig själv?
29. Vad fick dig att må bra?
vänner och västkusten
30. Vem saknade du?
samma här. tänker inte säga
31. De bästa nya människorna du träffade?
vet faktiskt inte.
32. Årets sötaste?
ebba g
33. Årets hetaste?
amanda. lätt
34. Årets största kärlek?
...
35. Årets besvikelse?
säger samma som signe nu. helt klart peace and love!
36. Årets bästa?
pete dorethy, resor och alla friendz
37. Årets snällaste?
vet inte. inte jag i alla fall

the girl next door

fuck her fot mee, for mee.
jag älskar den filmen.

jag håller på att färga håret igen nu, det kommer nog snart att gå av tror jag.

halo

idag har jag fått ett erbjudande om att börja jobba mera på trej design, vilket jag såklart inte sa nej till. det ska bli roligt :)
jag håller på att packa så att jag får med mig allting till stöten igen, ska strax åka ner till stan där ejvin och bj ska hämta upp mig.
allting suger förrästen. jag är sjuk.

im sick, eller im ill. vad är rätt? jag är i alla fall sjuk

jag sitter och tänker på varför jag alltid lyckas bli sjuk vid sämst tillfällen. jag hade inte haft feber och behövt varit hemma från skolan på hur många år som helst tills jag skulle ta studenten(!!!) vem blir sjuk då? kunde knappt gå till balen, fick gå hem klockan tio på grund av överdrivet mycket feber, alldeles för hes röst och svettningar. och nu. sådär tre dagar innan överskattade nyår (som jag har sett fram emot) så har jag börjat bli sjuk igen. väldigt passande. nog klagat nu. idag har jag fikat med massa härliga människor som jag tycker väldigt mycket om. julia, olivia, olof, linnea, matilda, anna, isabel och signe och på grund av den här fikan så har jag helt glömt bort att äta lunch och middag, så nu är det bäst att jag lagar mat.

åker tillbaka till sälen mañana. puss

mellandagsrea

har precis kommit hem från en heldag på stan med massa ensam shopping och en mysig fika med lisen. jag har kommit över en del kap, men det var alldeles för drygt och stökig på reaställningarna så jag hittade massa annat fint.
av alla mina bra investeringar så är jag mest nöjd med min korta svarta kavaj från gina tricot, och mina jeansleggings från hm. nu ska jag göra mig klar, dricka kaffe och sen åka och hälsa på linnea och massa andra söta människor.

fundrar på att åka tillbaka till sälen imorgon. puss

juldagen, 25/12, tjugofemte december, 2009-12-25

vill bara börja med att säga att det var väldigt roligt igår. isabel, frida, ebba, jag och amanda åkte med ebbas rumskompisar till hc och dansade hela natten lång. det var länge sen jag hade så roligt som igår. isabel ramlade i trappor, amanda blev väldigt full (har aldrig sett henne så), vi sjöng du gamla fria nord till gitarr och vi tog på patrik isaksson (!!) haha. isabel och jag kom fram till att jag är väldigt kändiskåt imorse. det var ingen som hanmade där det var tänkt när vi skulle sova heller. allt var bara sjukt roligt och trevligt.
så idag mår man som man förtjänar efter gårdagen. buss/tågresan hem gjorde inte min dag bättre heller, men nu är jag i alla fall back in town i några dagar, hoppas på att få träffa lisen som kommit hem från USA.

har öppnat mina julklappar nu och fick en del presentkort så imorgon ska jag ta en ensam tur ner till stan och handla handla handla.

puss


tjugofjärde december


jag och ebba har haft en kul, trevlig, bra morgon. det behövdes verkligen (puss ebba). somnade ca 02.00, gick upp 03.36 för att sen åka till mora och släppa av annie som skulle åka hem. vi var dock väldigt hungriga när klockan var halv sju och vi hade sagt hejdå och god jul till henne så vi tänkte att vi åker väl till mc donalds och köper frukost. men ack så fel vi hade.


mc donalds öppnade nämnligen klockan tio så vi åkte till statioil för att köpa frukost istället. där fanns det en ny lapp på dörren:

jaha tänkte vi och åkte till okq8 istället. dumt gjort för dom öppnade klöckan nio. efter ok så gav vi upp, åkte till willys i mora och parkerade för att vänta i 1 timme på att dom skulle öppna så att vi kunde handla våran julmat. kvart över åtta vaknar ebba av att hon fryser och säger att vi har försovit oss. när hon sov hade tydligen några latinokillar sprejat på bilen och skjutit efter oss när vi åkte iväg.
vi handlade mat, lättade hjärtan, åkte till sälen och tankade, åkte till torget och handlade in dom sista julklapparna, sen tillbaka hem. och nu har ebba och amanda trottsat vintden och åkt till backen i stöten, och kvar blev jag med en hel del städning att göra. måste börja nu.

(tänkte bara säga att jag fick frukost tillslut. men den kokta korven på statioil var äcklig)


dagen före doppare dagen

idag tog jag en fika med söta och vackra isabel. känns konstigt att bestämma fika med kompisar i sälen, det blir en helt annan sak än hemma känns det som. det var i allafall mysigt, skönt och behövligt. puss



måste nog sova snart, ska upp halv fyra i natt och köra annie till mora, sova på willysparkeringen, julhandla och sen åka tillbaka hem och laga julmat. känns väldigt konstigt att inte vara hemma i falun över jul med mamma, pappa, mormor och alla andra. ska antagligen inte jobba på annandagen så jag åker nog hem då, om det inte blir för sent på juldagen dvs.. hehe. puss och GOD JUL <3

23/12




kom på att jag hade med min kamera hem när jag var till falun sist. tog dom här söta bilderna då.



lovisa och jag har som sagt också hunnit sno en tall (:O). synd att det inte var en gran. den har dock ramlat nu och står lutad mot väggen, våran julgransfot är inte speciellt bra (en smörgåsgurkburk med massa kaffefilter i).
idag ska jag vara bamse på en marknad i 3 1/2 timme, får presentkort på ica. bra för julmat ska inhandlas idag/imorgon.

tre dagar kvar till julafton

tiden går sjukt sjukt fort och det var nu ett år sedan som vi satt och planerade våran otroligt olyckade nyårsfest i pumpen som spårade ut totalt. många sket i våran gästlista och vi orkade inte säga nej till alla. ja det började ju inte brinna i alla fall..
jag har nog bestämt mig för min nyårsklänning nu. har inte lika mycket beslutsångest som jag hade för 10 minuter sen, för nu har jag sorterat ner klänningarna med för- och nackdelar så nu återstår endast två.

alla ska nu ut på måndagsklubben ikväll så vi får väl se vad jag hittar på. det suger att behöva vara nykter.

jag ska jobba imorgon igen, det ska bli kul. får stänga butiken ensam för första gången. spännande!
ps. har bakat världens godaste tekakor idag, måste nog gå och äta en till nu.

fjärde advent

idag har jag gjort en bra insatts och städa hela lägenheten, plus damsugning. det måste vara fint när årets julgran kommer innanför dörren, väntar bara på att mörkret ska komma så att lovisa och jag kan gå och leta efter den perfekta granen. eftersom att vi inte har något glitter här så har jag setat och gjort inslagningssnöre lockigt så att det kan ersätta glittret.
jag har missat att äta massa chokladluckor i min kalender så nu känner jag mig tvingad att äta upp dom trotts att man mår illa om man tar mer än en.

i veckan har det också slagit mig att jag vill bli blond igen. så igår slingade jag håret och det ser nog rätt så bra ut, har inte riktigt orkat kolla.

nu känns det som att mörkret har fallit på här i stöten så nu ska jag ringa lovisa.

världens starkaste björn

jag känner en tjej som ska extraknäcka som bamse... 

kärlek vid sista ögonkastet

sitter här på ebbas café och väntar på att klockan ska bli tolv, för då börjar jag jobba. hatar att det verkligen aldrig går bussar från stöten till sälen när man vill att dom ska gå. nu kommer jag inte hem till falun förräns efter nyår men vi kommer ha sjukt kul här. hehe.

igår när vi kom till evertsberg var det -32 så jag trodde att det skulle vara lika kallt i stöten, men där landade vi på -26 så det var ganska varmt.... såg precis att mitt nagellack var sjukt fult.

pictures from sälen



you self distructive little girl pick yourself up don't blame the world.

so you screwed up but you gonna be ok.

jag har haft allt annat än en bra dag. bland annat kollade jag mitt konto och hade alldeles för lite pengar för min livsstil. tur att det är lön på tisdag. då blir jag nog glad.

kom hem till falun igår, skönt att se snö här. sanna kom idag, och imorgon kommer ebba och lovisa. nu ska jag ringa ett samtal sen försöka sova. det är en dag imorgon också.

now you’re in new york, these streets will make you feel brand new, the lights will inspire you, lets hear it for new york, new york, new york

idag tar jag och sätter mig på en buss 10.41, tåg 13.20 och buss 15.37 för att sedan vara framme i älskade och efterlängtade falun 16.01. det känns som att dagen kommer bli lång. ikväll ska jag verkligen bara mysa hemma, mamma vet inte om att jag kommer hem så henne ska jag överraska :) (hoppas hon inte läser min blogg) hehe.

nu måste jag packa och se till att jag får med alla livsviktiga saker, min väska kommer säkert bli alldeles för full och alldeles för tung som vanligt. jag är sämst på att packa.

puss

partey

igår blev det en impulsutgång för min del. ebba ringde mig klockan sju och bad mig följa med henne på kickoff på högis, vilket jag nappade på. hon kom och hämtade mig och vi åkte på en förfest på sälfjällstorget tillsammans med massa roliga och nya människor. vi träffade en sjukt härlig tjej som heter johanna, lägger upp bilder imorgon. vi åkte till högis, var där till två och hade väldigt rolig, pb spelade och det var drag! hehe. sen blev det gratis hc-buss hem till ebba där vi var på efterfest hos grabbarna ovanför och hade jätte mysigt och trevligt med öppen brasa. halv fem blev vi trötta och gick och la oss, ebba har en otroligt oskön soffa som jag aldrig mer vill utsätta mig själv för.

tar bussen hem imorgon, det ska bli kul och skönt att komma hem :)

puss

trettonde december är lika med lucia

jag ställde klockan på 06.45 innan jag gick och la mig igår för att jag skulle kunna gå upp, slå på tv'n, gå tillbaka till sängen och kolla på lucia till klockan 8 med annie och lovisa. det visade sig att det bara var jag som kom ihåg att gå upp när klockan ringde. jag låg där och log för mig själv och tänkte att jag ville åka hem. jag älskar nämligen känslan hemma när det är jultider. allt luktar gott, vi familjebakar alltid (vilket jag missade iår), jag älskar att kolla på "musse pigg och hans vänner firar jul" varje år och så vidare. men jag är också glad för att vara här. det luktar inte juligt i lägenheten, trotts att vi har haft julbak och trotts att det står ett pepparkakshus på fönsterbrädan, men det är i alla fall snö och mysiga människor. jag älskar julen.

jag måste tyvärr erkänna att jag har blivit en riktigt soffpotatis. jag går upp på morgongen, gör frukost sen så lägger jag mig i soffan med mitt täcke och väntar tills klockan fyra då dom andra slutar. när dom kommer hem så är det två saker vi varierar mellan. antingen slå på en film och vänta på paradise hotel, eller så festar vi. tror att vi ska ut på någonting ikväll igen, men jag är verkligen fattig. och nu när jag tänker på hur fattig jag är så tänker jag också på att jag har nooooooooooooooooooll cigg hemma. kom precis på det och nu blev jag frustrerad. klockan är 13.38 i denna stund, och dom andra kommer hem ca 16.15. undra om jag lever då.

eftersom att min kamera har gått sönder så ska jag börja ta mer kort med mobilen nu. det är tråkigt att inte lägga upp bilder på hur vi har det. hehe.
åker hem i veckan, se ya then. puss

jag älskar att titta på kläder jag älskar att titta på kläder jag älskar att titta på kläder

har precis kollat på en sjukt bra film (inglourious basterds) och nu ligger jag och kollar på sjukt fina klänningar från www.asos.com. jag är väldigt inne på att hitta någonting fint till nyår och jag ska fortsätta kolla tills jag hittar den perfekta. här är några favoriter



bild:
1. älskar ryggen, men framsidan var sjukt tråkig
2. älskar hela kläningen, snyd att den var ganska oparty
3. återigen så älskar jag ryggen, men inte framsidan
4. det känns som att spets börjar bli tråkigt, men inte för mig
5. ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR. absolut min favorit

whatcha say

igår var det kul.
tanken var att jag skulle åka in till torget idag för att träffa min chef som är här ifrån göteborg, men nu är det så att det gick en buss idag , klockan 06.36, så jag vet inte hur det blir med den saken. men en annan sak som är väldigt bra, är att jag kanske kan bli "inpratad" på liften här i stöten men hjälp av erika. det skulle vara skönt för då slipper jag oroa mig för boende i framtiden. hoppas.
jag har fått en otroligt stor finne på hakan, jag längtar tills den går att klämma. hehe. och nu känner jag att det är dags för frukost, jag har varit hungrig sen förfesten igår vilket var sisådär tolv timmar sen.

snart åker jag hem och hälsar på. puss

bakisdag <3

såg precis mitt inlägg från igår, pinsamt. hade ingen aning om att jag hade satt mig och bloggat. men det är inte omöjligt eftersom att jag deckade i sängen, blev flyttad till lovisas säng med sanna. imorse hade vi en rolig timme. vi ringde och sjukanmälde sanna från tandläkaren och hittade på olika överdrivet roliga scener som vi skrattade åt ett tag innan vi somnade om igen.

nu är vi sugna på mat här. tänker på kebab och pizza.

allt ät sjukt

vi är hos anders waster, jens rasmus och petter. jag är överdrifet full  verkligen. kan ine stava aöös. nu dkas v i nog g¨hem dnart, fö alla ska sova  för dp, sla kpbba

tidig morgon

nu sitter jag på ebbas café och väntar på henne. vi ska åka in till stadium outlet idag och hon hade kaffekurs på morgonen så jag var tvungen att följa med och här sitter jag nu. det är nog första gången jag går upp såhär tidigt sen jag åkte upp till sälen.

igår jobbade jag min första dag på trej design (smyckesbutiken på sälfjällstorget). eller en dag var det kanske inte, blev bara mellan 15.30-18. det var kul. jag kommer nog lära mig någonting nytt varje dag om alla olika smycken, alla har ju olika saker i sig och olika pris. dock så kommer nog tiden gå ganska segt eftersom att det under tiden jag var där igår kom två kunder. en som tog hål i öronen, och en annan som inte ens handlade. en bra sak är i alla fall att det är en här på fiket som har sagt upp sig, så jag ska försöka flörta in mig där lite fint och kanske få någon form av anställning här också.

snart är det lucia, sen är det jul, sen nyår. tiden går så sjukt fort. det känns som att åren har blivit kortare sen jag började gymnasiet för fyra år sedan :S

nu vill jag ha kaffe. puss


dålig dag

det finns ingenting jag hatar med än bussar just nu. och min kamera. tanken var ju att jag skulle böjra jobba idag kl 4 och att det skulle gå en buss kl 3 så att jag hann in. imorse såg jag att jag hade kollat fel så det gick noll bussar klockan 3 men en klockan 1 så att jag kunde börja tidigare istället. för att inte missa bussen var jag där 10 i. när jag kollade på klockan 13.39 så hade det fortfarande inte kommit en buss så jag fick gå tillbaka hem. jag hatar bussar.
så nu när jag ändå är arg så kan jag lika gärna ta och storstäda här i lägenheten, det är väldigt stökigt och lortigt efter i lördags. det ploppade också upp en hemlis ogår kväll som en av rumskompisarna hade gått och hållt på hela dagen. hehe alltid lika kul.

och min kamera hatar jag för att den har gått sönder nu för 3e gången. den går inte att slå på. grrrrrrrrr.


älskar hemmafester

det blev (tråkigt nog) inte någon resa till hc för att kolla på kapten röd och governor andy igår, utan vi stannade hemma och partade istället. lollo blev full väldigt snabbt och satte upp en tavla på ett utmärkt ställe, amanda ejvin och matte kom och överraskade oss när vi spelade kort så det blev nog en öl för mycket för hela gänget tror jag.
nu har amanda åkt till backen med anders, annie lovisa och sanna är på rundvandring, ebba är och jobbar, och jag är hemma med ejvin och matte. äntligen har jag sällskap när alla andra är borta, hoppas det kommer några nya och överraskar oss ikväll eller imorgon.... hehe.

puss vi hörs

I change shapes just to hide in this place but i'm still, i'm still an animal.

mina kompisar har åkt iväg för att testa skidorna som dom ska hyra ut i vinter och jag blev återigen lämnad kvar ensam här i en stökig lägenhet. jag har sovit otroligt skönt inatt och nu funderar jag på om jag ska ta en promenad för att fördriva tiden lite, det jobbiga är att jag endast har ett par låga converse här eftersom att mina andra skor inte har kommit än. så antingen tar jag en promenad och riskerar väldigt blöta och kalla fötter, eller så sitter jag hemma, kollar på jul i kapernum, sex and the city eller en annan as bra film? om jag bestämmer så tar jag det andra alternativet, jag vill ju inte bli sjuk...... svårt val.

på måndag börjar jag min första dag på jobbet, vet dock inte hur jag ska ta mig dit (det är några mil) eftersom att lovisa sanna och annie jobbar, ebba jobbar troligen och alla killar jobbar också. vilket = noll bilar kvar här. jag kanske får min promenad på måndag istället.

tänkte också säga att jag förmodligen kommer hem den 18;e över dagen så planera inte in någonting för då ska jag träffa alla! i alla fall linnea grind som jag inet har sett skymten av på flera veckor känns det som. :(
nu ska jag kolla på 5;e avsnittet av kaspar i nudådalen som har blivit min och ebbas julkalender för i år istället för den där julhjältar eller vad den heter.



puss

stjärnorna finns här & bonus på kortet

äntligen är vi framme! det tog mig ebba och hampus 5-6 timmar att komma upp till stöten idag med en överpackad bil. nu vi har precis haft julbak med lussebullar, pepparkakshus och marsipansaker doppade i choklad så nu är det dax att laga middag (lövbiff och klyftpotatis) sen idol.

imorgon visade det sig visst att kära kapten röd och governor andy kommer till högis vilket stötenfolket och jag givetvis ska på, ska bli kul!
jag är lite nervös över jobbet på måndag, hoppas att dom inte sparkar mig :P

puss

äntligen drar jag härifrån på riktigt

nu är det klart. jag har fått jobb på trej design på sälfjällstorget, åker imorgon. äntligen kommer jag bort från allt skit här i falun. bättre sent än aldrig!

puss hejdå ska packa nu

depp

ingenting går som jag vill. jag är deppig.

hejdå stöten på ett tag

idag åker jag hem till falun igen, förhoppningsvis bara för att hämta kläder om dom ringer om jobbet på sälfjällstorget snart. först buss härifrån vid 11, tåg från malung till borlänge, sen buss till falun. är hemma runt halv 5 tror jag. lång resa för att sen gå på etag ikväll med mina vänner ÄNTLIGEN! jag har saknat dom. puss.
nu lyssnar jag på hög musik och gör mig klar, vem vet vilka snyggingar som finns efter vägen............ hehe.

vi ses snart igen.
puss

håkan hellström gör min dag

jag sitter och läser på fmylife.com och skrattar åt folk samtidigt som jag lyssnar på älskade håkan. det känns som att lägenheten bör städas igen. i hallen står det tre dagars gammla sopor, öl burkar och det är knäckebrödsmulor överallt. diskmaskinen är ren, och på diskbänken finns det gammal disk. jag hatar lukten av fil/yougurt i köket.

igår pratade jag lite med lisen på facebook, hon kommer hem 23 december och det ska bli kul! jag saknar henne. och bara för att hon är så söt ska jag tillägna en plats till henne här



top 5 av håkan idag:
- tro och tvivel
- kär i en ängel
- för en lång lång tid
- klubbland
- ramlar

städa städa städa. jag har blivit lovisas sannas och annies hemma fru.

puss (vi ses på etage på onsdag)

RSS 2.0